Urmăriţi-ne pe Facebook

Imunitatea la început de primăvară

Imunitatea la început de primăvară

În martie, imunitatea noastră este pusă la încercare. Perioada de trecere dintre iarnă și primăvară aduce o senzație crescută de oboseală, slăbiciune, iritație și, de asemenea, un nivel de concentrare mai scăzut. Ce putem consuma pentru a ne întări organismul și pentru a ne recupera energia?

Imunitatea la început de primăvară

Autor: Małgorzata Wilkowska

Cum arată dieta, ce consolidează imunitatea înainte de primăvară?

În această perioadă a anului, pot fi observate deficiențe frecvente de vitamina C, precum și o cantitate mai mică de antioxidanți din dietă, ceea ce afectează semnificativ imunitatea. Antioxidanții asigură o imunitate crescută a organismului la infecții, iar vitamina C are în plus proprietăți bactericide. Deficiențele unor astfel de compuși în dietă rezultă din disponibilitatea mai mică de legume și fructe proaspete în perioada de trecere dintre iarnă și primăvară. Deci, cum putem avea grijă de imunitate în acest caz?

Alege proviziile depozitate în pivniță

Legumele și fructele pe care le putem depozita în cămara noastră de acasă sunt adevărate bombe de vitamine! Merită de acordat atenție sfeclei roșii, care conține aproape toate vitaminele din grupa B, A și C și sunt, de asemenea, o sursă bogată de flavonoizi, acid folic și fibre dietetice. Consumul de sfeclă roșie sprijină imunitatea organismului la infecții, datorită faptului că prezintă acțiune antivirală, antibacteriană și fungicidă.

Alte legume din pivniță, cum ar fi morcovii și varza, sunt surse bogate de beta-caroten - un alt antioxidant, care susține sistemul imunitar. Imunitatea este, de asemenea, consolidată ideal și de fructele de soc, precum și de usturoi, adică ingredientele principale din două dintre suplimentele brandului Blue Nature – și anume Immunity Garlic Power și Vitamin C Natural.


 
Fructele de soc - un antibiotic natural și superfood 2 în 1, au proprietăți antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii, diaforetice, calmează secrețiile nazale și tusea. În scopuri medicinale sunt folosite în principal florile și fructele, care sunt bogate în flavonoizi, acizi organici, taninuri, uleiuri esențiale, vitamine, cum ar fi A, B1, B6, C, carotenoide, săruri minerale și pectine. Sucul de soc este recomandat în special pentru răceli și infecții. Este, de asemenea, o sursă bogată de antociani (responsabili de culoarea fructelor de soc), care au proprietăți antivirale și îmbunătățesc activitatea sistemului imunitar.

Usturoiul este un alt antibiotic natural, folosit de secole pentru a întări imunitatea. Are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antifungice, antibacteriene și de consolidare a sistemului imunitar. Ingredientul cheie din usturoi, care îi conferă proprietățile de sănătate menționate anterior este alicina.

Alte legume și fructe disponibile pe tot parcursul anului și care pot fi păstrate cu succes în pivniță sunt: perele, merele, topinamburul, varza de Bruxelles, ceapa, usturoiul, boabele de fasole, pătrunjelul (rădăcină), prazul, țelina (rădăcină) și cartofii.

Alege murăturile

Alege varza murată sau castraveții murați. Murăturile este o sursă deosebit de benefică de probiotice pentru sănătatea noastră. Probioticele stimulează creșterea bacteriilor din flora intestinală benefică, care sunt necesare pentru funcționarea de zi cu zi a sistemului imunitar. Așadar, legumele murate sunt nu doar gustoase, ci și o suplimentare foarte sănătoasă a alimentației noastre. Muratul ajută la creșterea absorbției ingredientelor și sporește conținutul de antioxidanți, precum și previne dezvoltarea bacteriilor putrefiante.

Alege alimentele congelate

Pentru a păstra o cantitate cât mai mare de ingrediente nutritive valoroase, legumele și fructele sunt de obicei congelate imediat după recoltare. Un proces de congelare efectuat în mod corespunzător determină pierderi reduse de ingrediente nutritive, minerale și vitamine (de exemplu, pierderea vitaminei C - până la 40%, a vitaminelor din grupa B până la 10-20%, a carotenului - 5-30%). De aceea, nu te feri de alimentele congelate gata preparate, deoarece acestea sunt o alternativă excelentă la fructele și legumele proaspete.

Fructe pe care le putem congela: fructele de pădure, prune, vișine, coacăze, agrișe, caise, piersici, nectarine, mere și pere, banane, merișor, mango, ananas și rodie.

Legume pe care le putem congela: sparanghel, fasole verde păstăi, mazăre, porumb, bob, conopidă, broccoli, spanac, varză kale, morcovi, țelină, varză de Bruxelles, rubarbă, sfeclă roșie și frunzele de sfeclă roșie, ardei, dovleac, roșii.

Alege suplimentarea:

Suplimentar, față de dietă, sursa acestor ingrediente poate fi suplimentarea corect aleasă. Acordă atenție produselor, care pot susține în mod eficient imunitatea – Vitamin C Natural și Immunity Garlic Power.

Vitamin C Natural este un produs bazat pe extracte din două surse bogate de vitamina C - fructe de soc și acerola. La rândul său, Immunity Garlic Power conține usturoi, cistus creticus și gheara diavolului, adică o combinație de alicină, alină și polifenoli. Aceste combinații unice reprezintă o rețetă de succes pentru susținerea naturală a sistemului imunitar.

Reține:

În perioada de trecere dintre primăvară și vară, îngrijește-te de un meniu variat, mai ales din perspectiva produselor care consolidează imunitatea. În acest scop, profită de proviziile din pivniță, alimentele congelate sau murături. Un sprijin real vor fi și suplimentele alimentare, adică Vitamina C Natural și Immunity Garlic Power.