Urmăriţi-ne pe Facebook

Decalogul pentru o pierderea eficientă în greutate

Decalogul pentru o pierderea eficientă în greutate

Pe internet puteți găsi nenumărate materiale despre slăbit și diete, dar de asemenea este ușor să ne pierdem tocmai în volumul mare de informații.

Din acest text, vei afla cum să începi pierderea în greutate de la zero și vei descoperi care sunt pașii importanți pentru pierderea în greutate.

Câteva sfaturi pentru începători referitor la pierderea în greutate.

1. Pierderea în greutate este un proces care necesită timp. Cel mai mare succes îl vei obține prin schimbarea permanentă a obiceiurilor alimentare în loc de a ține temporar o dietă bazată pe foamete sau o dietă foarte săracă, ceea ce poate duce la efectul yo-yo (revenirea la greutatea corporală inițială înainte de începerea procesului de slăbire).

2. Cel mai bine este de ajustat treptat valoarea calorică a dietei (lucru despre care vei învăța în textul următor), calculând câte calorii am consumat până acum. Pentru o mai mare eficiență, cu siguranță te va ajuta păstrarea unui jurnal alimentar și utilizarea aplicației de numărare a caloriilor.

3. Foamea este un fenomen fiziologic, deci este normal să o simți la o dietă de reducere a greutății corporale, deoarece pur și simplu mănânci mai puțin decât până acum. Pentru a contracara acest lucru, ai grijă să consumi alimente cu densitate redusă de energie, adică alimente care conțin puține calorii la 100 g – cum ar fi, de exemplu, legumele sau majoritatea fructelor (mărunte, de exemplu: căpșuni, afine, zmeură). O astfel de utilizare este valabilă și pentru alimentele cu un indice de sațietate ridicat, cum ar fi peștele, fulgi de ovăz, paste integrale sau cartofii. Acest sfat îți va fi util atunci când te ajunge „foamea mică”.

4. Nu uita de proteine! Funcțiile acestora includ construirea, extinderea și regenerarea mușchilor, a oaselor și a țesuturilor. Sursele de proteine sunt carnea, peștele, ouăle, laptele și produsele lactate.

5. Conform principiilor de alimentație sănătoasă, sunt recomandate 4-5 mese pe zi, dar aceasta nu este o regulă fixă. Ajustează numărul de mese la stilul tău de viață și concentrează-te mai mult pe regularitatea lor, adică să mănânci la fiecare 3-4 ore. Ține minte să mănânci micul dejun - previne astfel servirea de gustări neplănuite și atacurile de poftă necontrolată.

6. Reducerea greutății corporale este susținută de activitatea fizică. Alege-o pe cea care îți place cel mai mult, astfel încât ai șanse mai mari să o practici în mod regulat. Activitatea fizică (pentru adulți 150 de minute pe săptămână) este esențială pentru menținerea sănătății. Exercițiul fizic practicat regulat va accelera atingerea efectului în timpul reducerii greutății corporale și va ajuta la menținerea greutății corespunzătoare după încheierea procesului de slăbire.

7. Hidratarea este un alt obicei foarte important atunci când vrem să slăbim. Nu uita de lichide și în cea mai mare parte ține minte să bei apă cât mai mult posibil. Încearcă să bei aproximativ 2-2,5 l / zi (8-10 pahare). La apă poți adăuga miere, lămâie sau o frunză de mentă. La bilanțul lichidelor includem și cocktailurile, ceaiurile, cafeaua și ocazional, sucurile.

8. Pierderea în greutate este susținută și de somn și odihnă. Cel mai optim timp de somn este de 7-9 ore. Atunci când suntem stresați, obosiți sau epuizați, crește nivelul de cortizol din organismul nostru, adică hormonul stresului, ceea ce împiedică semnificativ reducerea greutății corporale. În timpul stărilor de slăbiciune, avem și o tendință mai mare de a mânca necontrolat, mai ales dulciuri și gustări sărate, iar acestea reprezintă o sursă suplimentară de calorii neplănuite în dietă.

9. Mănâncă mâncare de casă. Ieșirile frecvente „în oraș” și mâncarea de tip fast-food pot strica cu ușurință eforturile tale de a slăbi. Aceste feluri de mâncare sunt bogate în calorii și în ingrediente precum grăsimi saturate și sare, care în cantități excesive pot dăuna grav sănătății.

10. Fă-ți analizele în mod regulat! Înainte de a începe procesul de slăbire, merită să îți faci analizele de bază de sânge și urină. Surplusul de kilograme crește riscul apariției de diabet de tip 2, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie și ateroscleroză, de aceea, analizele profilactice sunt importante.

Reține:

Pierderea eficientă în greutate este un proces de schimbare a obiceiurilor alimentare, iar numărarea caloriilor din dietă este doar unul dintre elementele importante ale acestuia.

Nu uita de dieta valoroasă ce constă în produse sănătoase, de activitatea fizică, de hidratare, odihnă și eventual, de administrarea de suplimente corespunzătoare.

Autor: Małgorzata Wilkowska

Małgorzata Wilkowska, cu titlu de master în dietetică, absolventă Școlii Postliceale Sanitare de Recuperare din Varșovia și a Universității de Medicină din Białystok. . Are propria clinică dietetică online dietoświat, iar sfaturile ei pot fi găsite pe diverse site-uri web precum și în reviste.